Kylling satay
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
3-4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 3 Kyllingfileter
- neve koriander
- 1/2–1 ts sambal oelek, chilipasta
- 1 fedd hvitløk
- 3–4 ss peanøttsmør
- 2 ss soyasaus
- 2 ts ingefær, grovhakket
- 1/2 lime, saften
- litt vann
- salt og pepper
- grillspyd av tre
Instructions
- Legg grillspydene i vann, dette for at de ikke skal bli brent i ovnen.
- Del kyllingen inn terninger på ca. 2 cm tykkelse, ha på litt salt og pepper
- Ha resten av ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn masse, ha i litt vann til ønsket konsistens, den skal være litt tykk.
- Fordel halve blandingen over kyllingen, la kjøttet marinere i 15 minutter.
- Tre kyllingen på grillspydene, dryss over litt salt og pepper, stek på 250C grader i 7-8 minutter, ha gjerne grillelementet på noen minutter så du får en gylden og fin farge.
- Server med resten av sausen som du brukte til marinaden.
Server sammen med nudler, ris eller en god couscoussalat.