Krystallisert marsipankuler

krystallisert marsipan

Nå kan du gjøre et kupp på billig marsipan i butikken, det passer jo bra siden jeg elsker marsipan! Jeg fant en denne oppskrift på krystallisert marsipan i et gammelt matmagasin, og resultatet ble utrolig bra. Slik gjør du det:

Kna inn konditorfarge i marsipanen og rull ut kuler, du kan også lage mønster i marsipanen om du vil det. Jeg har brukt utstikker formet som snøkrystaller som jeg preget marsipanen med.

Til krystalliseringen:

Kok opp 2,5 dl vann sammen med 500 g sukker i en liten kjele.

Når sukkeret er helt oppløst, sett til sides og avkjøles helt.

Legg marsipankulene med toppen ned  i sukkerlake. 

La marsipanen ligge i 24 timer.

Ta marsipankulene opp la de renne av seg på en rist.

Når sukkeret er helt stivt er de ferdig.

krystallisert marsipan

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)