Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kremet tomat- og grønnsaker

Kremet tomat- og grønnsakssuppe


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 1 liten purreløk
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 søtpotet
  • 1 rød paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks tomat
  • 23 ss tomatpure
  • 34 dl vann
  • 1/21 ts salt
  • 2 ss finhakket basilikum
  • 2 dl fløte
  • 1 ss vellagret balsamico, kan sløyfes
  • pastaskruer
  • parmesan

Instructions

  1. Del purreløken på langs og skyll den godt før du skjærer den opp i tynne skiver. Skrell søtpotet og skjær den i små terninger, gjør det samme med stangselleri og paprika. Finhakk hvitløk.
  2. Fin fram en kasserolle, surr grønnsakene i olivenolje på medium varme til de begynner å bli blank og litt mør. 
  3. Tilsett en boks med tomat, tomatpure og vann, la det koke til søtpoteten er blitt mør. I mellomtiden kok opp vann til pastaen slik den er ferdig samtidig med suppen.
  4. Tilsett fløte, basilikum og balsamico, kok noen minutter til.
  5. Kjør suppen glatt med en stavmikser, tilsett mer vann om du synest suppen er litt tykk. Smak til med salt.
  6. Server suppen med pasta og et generøst dryss parmesan på toppen.