Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 1 liten purreløk
- 1 stilk stangselleri
- 1 søtpotet
- 1 rød paprika
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1 boks tomat
- 2–3 ss tomatpure
- 3–4 dl vann
- 1/2–1 ts salt
- 2 ss finhakket basilikum
- 2 dl fløte
- 1 ss vellagret balsamico, kan sløyfes
- pastaskruer
- parmesan
Instructions
- Del purreløken på langs og skyll den godt før du skjærer den opp i tynne skiver. Skrell søtpotet og skjær den i små terninger, gjør det samme med stangselleri og paprika. Finhakk hvitløk.
- Fin fram en kasserolle, surr grønnsakene i olivenolje på medium varme til de begynner å bli blank og litt mør.
- Tilsett en boks med tomat, tomatpure og vann, la det koke til søtpoteten er blitt mør. I mellomtiden kok opp vann til pastaen slik den er ferdig samtidig med suppen.
- Tilsett fløte, basilikum og balsamico, kok noen minutter til.
- Kjør suppen glatt med en stavmikser, tilsett mer vann om du synest suppen er litt tykk. Smak til med salt.
- Server suppen med pasta og et generøst dryss parmesan på toppen.