Description
4-6 porsjoner
Ingredients
Scale
4-6 porsjoner
- 1 kg gul løk, ca. 5 stk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 2 ts brunt sukker
- 1 ss eplecidereddik
- 1 ts salt
- 7 dl melk
- 1,5 dl fløte
- nykvernet pepper
Instructions
- Rensk løken og skjær i store båter. Ha løken i en ildfast form eller på et stekebrett. Rensk hvitløksfeddene og legg de sammen med løken.
- Bland sammen olivenolje, brunt sukker, eplecidereddik og salt, hell over løken og bland godt.
- Stek løken i forvarmet stekeovn på 200°C i ca. 45 minutter, rør rundt i løken hvert 15 minutt slik den blir jevnere stekt. Senk temperaturen om løken begynner å bli brent.
- Ha løken i en kasserolle og tilsett 7 dl melk, gi det et oppkok før du senker temperaturen, la det små simre i 15-20 minutter.
- Bruk en stavmikser og kjøre suppen glatt. Om du ønsker en ekstra fin konsistens på suppen, press den gjennom en sil.
- Tilsett fløten og kok videre noen minutter, tilsett mer melk om suppen er for tykk. Smak til med nykvernet pepper, eventuelt mer salt.
Notes
Serveres med litt sprøstekt løk på toppen av suppen, og litt godt brød ved siden av.