Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Onion Soup - Kremet løksuppe

Kremet løksuppe


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4-6 porsjoner


Ingredients

Scale

4-6 porsjoner

  • 1 kg gul løk, ca. 5 stk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ts salt
  • 7 dl melk
  • 1,5 dl fløte
  • nykvernet pepper

Instructions

  1. Rensk løken og skjær i store båter. Ha løken i en ildfast form eller på et stekebrett. Rensk hvitløksfeddene og legg de sammen med løken.
  2. Bland sammen olivenolje, brunt sukker, eplecidereddik og salt, hell over løken og bland godt. 
  3. Stek løken i forvarmet stekeovn på 200°C i ca. 45 minutter, rør rundt i løken hvert 15 minutt slik den blir jevnere stekt. Senk temperaturen om løken begynner å bli brent. 
  4. Ha løken i en kasserolle og tilsett 7 dl melk, gi det et oppkok før du senker temperaturen, la det små simre i 15-20 minutter.
  5. Bruk en stavmikser og kjøre suppen glatt. Om du ønsker en ekstra fin konsistens på suppen, press den gjennom en sil. 
  6. Tilsett fløten og kok videre noen minutter, tilsett mer melk om suppen er for tykk. Smak til med nykvernet pepper, eventuelt mer salt.

Notes

Serveres med litt sprøstekt løk på toppen av suppen, og litt godt brød ved siden av.