Kremet løksuppe

Creamy Onion Soup - Kremet løksuppe

Varmende løksuppe

Donna Hay har alltid inspirert meg på matfronten, og hennes vri på den klassiske franske løksuppen måtte jeg prøve, du finner hennes oppskrift her. Her er min variant av suppen, den er enkel å lage og er bare utrolig god om du liker kremete supper.

Creamy Onion Soup - Kremet løksuppe

Kremet løksuppe

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Onion Soup - Kremet løksuppe

Kremet løksuppe


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4-6 porsjoner


Ingredients

Scale

4-6 porsjoner

  • 1 kg gul løk, ca. 5 stk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ts salt
  • 7 dl melk
  • 1,5 dl fløte
  • nykvernet pepper

Instructions

  1. Rensk løken og skjær i store båter. Ha løken i en ildfast form eller på et stekebrett. Rensk hvitløksfeddene og legg de sammen med løken.
  2. Bland sammen olivenolje, brunt sukker, eplecidereddik og salt, hell over løken og bland godt. 
  3. Stek løken i forvarmet stekeovn på 200°C i ca. 45 minutter, rør rundt i løken hvert 15 minutt slik den blir jevnere stekt. Senk temperaturen om løken begynner å bli brent. 
  4. Ha løken i en kasserolle og tilsett 7 dl melk, gi det et oppkok før du senker temperaturen, la det små simre i 15-20 minutter.
  5. Bruk en stavmikser og kjøre suppen glatt. Om du ønsker en ekstra fin konsistens på suppen, press den gjennom en sil. 
  6. Tilsett fløten og kok videre noen minutter, tilsett mer melk om suppen er for tykk. Smak til med nykvernet pepper, eventuelt mer salt.

Notes

Serveres med litt sprøstekt løk på toppen av suppen, og litt godt brød ved siden av.

Creamy Onion Soup - Kremet løksuppeCreamy Onion Soup - Kremet løksuppeCreamy Onion Soup - Kremet løksuppe

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)