Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
kremet gresskar- og tomatsuppe

Kremet gresskar- og tomatsuppe


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 500 g gresskar, hokkaido
  • 1/2 gul løk, grove biter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks, knust tomat
  • 3 dl vann
  • 1 ss kyllingfond eller grønnsaksbuljong
  • 1 ss basilikum, finhakket
  • 1 ss timian, finhakket
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper
 

Instructions

  1. Sett stekovnen på 200C grader.
  2. Skrell og del gresskar inn i 1 cm. skiver, legg på et stekebrett sammen med hele hvitløk og løken.
  3. Stek i ovnen 25-30 minutter til gresskaret er mykt.
  4. Ha gresskar, løk, hvitløk i en kasserolle sammen med tomat, urtene og vann. Bruk en en stavmikser og kjør til en glatt jevn blanding.
  5. Varm opp og ha i fond/buljong, tilsett fløte og juster konsistensen ved å ha i mer vann om den er litt tykk.
  6. Smak til med salt og pepper.