Ingredients
Scale
- 4 eggehviter
- 300 g sukker, ekstra finmalt
- 1 ts vaniljesukker
- 5 gelantinplater
- 1 ss vann
- .
- 150 g sjokolade
- 1 dl kokosmasse
- kjeks
Instructions
- Legg gelantinplatene i kaldt vann.
- Skill eggehviten fra eggeplommen, pass på at det ikke kommer noe av plommen med i eggehviten.
- Pisk eggehviten til den begynner å bli mykt skum. Tilsett litt og litt sukker, pisk hele tiden, tilsett vaniljesukker og pisk til du ser eggehviten er helt stiv.
- Klem vannet ut av gelantinplatene, ha i en liten kasserolle sammen med 1 ss vann, varm opp til du ser at gelantinen er helt oppløst, dette går veldig fort så følg nøye med.
- Ha gelantinen i marengsen, tilsett den i en tynn stråle og visp hele tiden.
- Pisk til du ser marengsen er blitt helt stiv.
- Ha fyllet i en sprøytepose, sprøyt ut myke topper på kjeks eller på et bakepapir.
- La de stå noen timer til de er faste.
- Smelt sjokoladen i et vannbad og avkjøl den litt før du pensler sjokoladen på hver kokosbolle, du kan også helle over eller dyppe bollene i sjokoladen.
- Stø over kokosmassen før sjokoladen stivner.