Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
kokosboller

Kokosboller


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 4 eggehviter
  • 300 g sukker, ekstra finmalt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 5 gelantinplater
  • 1 ss vann
  • .
  • 150 g sjokolade
  • 1 dl kokosmasse
  • kjeks

Instructions

  1. Legg gelantinplatene i kaldt vann.
  2. Skill eggehviten fra eggeplommen, pass på at det ikke kommer noe av plommen med i eggehviten.
  3. Pisk eggehviten til den begynner å bli mykt skum. Tilsett litt og litt sukker, pisk hele tiden, tilsett vaniljesukker og pisk til du ser eggehviten er helt stiv.
  4. Klem vannet ut av gelantinplatene, ha i en liten kasserolle sammen med 1 ss vann, varm opp til du ser at gelantinen er helt oppløst, dette går veldig fort så følg nøye med.
  5. Ha gelantinen i marengsen, tilsett den i en tynn stråle og visp hele tiden.
  6. Pisk til du ser marengsen er blitt helt stiv.
  7. Ha fyllet i en sprøytepose, sprøyt ut myke topper på kjeks eller på et bakepapir.
  8. La de stå noen timer til de er faste.
  9. Smelt sjokoladen i et vannbad og avkjøl den litt før du pensler sjokoladen på hver kokosbolle, du kan også helle over eller dyppe bollene i sjokoladen.
  10. Stø over kokosmassen før sjokoladen stivner.