Description
2 brett knekkebrød
Ingredients
Scale
- 50 g sammalt hvete, grov
- 50 g rugmel, grov
- 50 g finhakket nøtter
- 50 g solsikkekjerner
- 25 g linfrø
- 25 g sesamfrø
- 25 g kruskakli
- 1/2 ts salt
- 1–2 ss olivenolje
- 2,5 dl vann
- Ekstra sesamfrø til topping eller valmuefrø
- .
- Bakepapir
Instructions
- Finhakk eller kjør nøtter i en foodprosessor.
- Bland alle ingrediensene sammen, deigen skal være ganske løs, la den stå å svelle i ca. 15 minutter.
- Plasser et bakepapir på benken, ha cirka halvparten av deigen på midten av papiret.
- Legg et nytt ark bakepapir over deigen og bruk et kjevle for å presse/kjevle deigen helt flatt og tynt.
- Fjern det øverste papiret forsiktig, strø over ekstra med sesamfrø eller valmuefrø.
- Stek begge brettene i en forvarmet ovn på 150C grader i 30 minutter, bruk varmluft.
- Ta ut brettene knekkebrød og skjær opp knekkebrødene i ruter, her brukte jeg et pizzahjul.
- Stek knekkebrødene videre i 30 minutter til.
- Avkjøl på en stekerist.