Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Tynne knekkebrød

Knasande gode knekkebrød


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

2 brett knekkebrød


Ingredients

Scale
  • 50 g sammalt hvete, grov
  • 50 g rugmel, grov
  • 50 g finhakket nøtter
  • 50 g solsikkekjerner
  • 25 g linfrø
  • 25 g sesamfrø
  • 25 g kruskakli
  • 1/2 ts salt
  • 12 ss olivenolje
  • 2,5 dl vann
  • Ekstra sesamfrø til topping eller valmuefrø
  • .
  • Bakepapir
 

Instructions

  1. Finhakk eller kjør nøtter i en foodprosessor.
  2. Bland alle ingrediensene sammen, deigen skal være ganske løs, la den stå å svelle i ca. 15 minutter.
  3. Plasser et bakepapir på benken, ha cirka halvparten av deigen på midten av papiret.
  4. Legg et nytt ark bakepapir over deigen og bruk et kjevle for å presse/kjevle deigen helt flatt og tynt.
  5. Fjern det øverste papiret forsiktig, strø over ekstra med sesamfrø eller valmuefrø.
  6. Stek begge brettene i en forvarmet ovn på 150C grader i 30 minutter, bruk varmluft.
  7. Ta ut brettene knekkebrød og skjær opp knekkebrødene i ruter, her brukte jeg et pizzahjul.
  8. Stek knekkebrødene videre i 30 minutter til.
  9. Avkjøl på en stekerist.