Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Brandade, klippfiskmos klippfiskrøre

Klippfiskmos med parmesan – Brandade


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner som passer som en forrett eller litt kosemat


Ingredients

Scale
  • 400 klippfisk, ferdig utvannet
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 laurbærblad
  • 1 liter h-melk
  • 1/21 dl olivenolje, mild type
  • 4 ss parmesan
  • litt kayennepepper
 

Instructions

  1. Skjær klippfisken i grove biter.
  2. Knus hvitløksfedd og ha sammen med melk og laurbærbladene i en kasserolle, varm opp til kokepunktet og tilsett klippfisken.
  3. La klippfisken trekke i melken i cirka 15 minutter.
  4. Sil melken fra klippfisken, ta vare på noe av melken. Fjern laurbærbladene.
  5. Ha klippfisken i en foodprosessor, tilsett olivenoljen og kjør litt sammen, tilsett litt av melken og kjør til du får en myk jevn blanding.
  6. Smak til med litt cayennepepper, salt eller pepper.
  7. Fordel blandingen i små ildfaste former og dryss over litt parmesan.
  8. Stek i en forvarmet ovn på 2250C grader i 5-10 minutter til du ser osten er litt gylden.
  9. Server med godt brød og oliven.