Brandade
Brandade lages som oftes med potet, jeg har valgt å ikke bruke potet i min oppskrift da den stjeler litt av smaken fra klippfisken. Og siden jeg er så glad i parmesan har jeg også litt av det på toppen.
PrintKlippfiskmos med parmesan – Brandade
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner som passer som en forrett eller litt kosemat
Ingredients
Scale
- 400 klippfisk, ferdig utvannet
- 2 fedd hvitløk
- 2 laurbærblad
- 1 liter h-melk
- 1/2–1 dl olivenolje, mild type
- 4 ss parmesan
- litt kayennepepper
Instructions
- Skjær klippfisken i grove biter.
- Knus hvitløksfedd og ha sammen med melk og laurbærbladene i en kasserolle, varm opp til kokepunktet og tilsett klippfisken.
- La klippfisken trekke i melken i cirka 15 minutter.
- Sil melken fra klippfisken, ta vare på noe av melken. Fjern laurbærbladene.
- Ha klippfisken i en foodprosessor, tilsett olivenoljen og kjør litt sammen, tilsett litt av melken og kjør til du får en myk jevn blanding.
- Smak til med litt cayennepepper, salt eller pepper.
- Fordel blandingen i små ildfaste former og dryss over litt parmesan.
- Stek i en forvarmet ovn på 2250C grader i 5-10 minutter til du ser osten er litt gylden.
- Server med godt brød og oliven.