Klippfiskmos med parmesan – Brandade

Brandade, klippfiskmos klippfiskrøre

Brandade

Brandade lages som oftes med potet, jeg har valgt å ikke bruke potet i min oppskrift da den stjeler litt av smaken fra klippfisken. Og siden jeg er så glad i parmesan har jeg også litt av det på toppen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Brandade, klippfiskmos klippfiskrøre

Klippfiskmos med parmesan – Brandade


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner som passer som en forrett eller litt kosemat


Ingredients

Scale
  • 400 klippfisk, ferdig utvannet
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 laurbærblad
  • 1 liter h-melk
  • 1/21 dl olivenolje, mild type
  • 4 ss parmesan
  • litt kayennepepper
 

Instructions

  1. Skjær klippfisken i grove biter.
  2. Knus hvitløksfedd og ha sammen med melk og laurbærbladene i en kasserolle, varm opp til kokepunktet og tilsett klippfisken.
  3. La klippfisken trekke i melken i cirka 15 minutter.
  4. Sil melken fra klippfisken, ta vare på noe av melken. Fjern laurbærbladene.
  5. Ha klippfisken i en foodprosessor, tilsett olivenoljen og kjør litt sammen, tilsett litt av melken og kjør til du får en myk jevn blanding.
  6. Smak til med litt cayennepepper, salt eller pepper.
  7. Fordel blandingen i små ildfaste former og dryss over litt parmesan.
  8. Stek i en forvarmet ovn på 2250C grader i 5-10 minutter til du ser osten er litt gylden.
  9. Server med godt brød og oliven.

Brandade, klippfiskmos klippfiskrøreBrandade, klippfiskmos klippfiskrøre

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)