Klippfisk til fredagstacoen

Sponset innlegg

klippfisk til fredagstacoen

Klippfisk er kanskje ikke det du forbinder med fredagstacoen, men å bytte ut kjøtt med fisk og skalldyr er helt vanlig i det mexikanske kjøkkenet. Her har jeg laget min vri med klippfisk, og med gode råvarer kan jeg love at denne retten er en smaksbombe som iallfall har blitt en favoritt hos meg.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
klippfisk til fredagstacoen

Klippfisk til fredagstacoen


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 250 g utvannet klippfisk, fine biter
  • 225 g cherrytomater
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 rød paprika
  • 2 vårløk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss koriander
  • 23 ss jalapeno, syltet
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts parikapulver
  • 12 ts chilipulver O&CO
  • 1/2 ts oregano
  • 1/2 dl olivenolje O&CO

Instructions

  1. Skjær opp alle grønnsakene i biter.
  2. Bland krydder sammen med olivenolje og vend inn i grønnsakene, bland godt så krydderet blir jevnt fordelt. Ha i en stor ildfast form, vent med å tilsette klippfisken.
  3. Stek i en forvarmet ovn på 200C grader i 20 minutter. Tilsett klippfisk og stek videre i 15 minutter.
  4. Server sammen med tortilla, rømme, grovhakket koriander og litt limesaft.
 
klippfisk til fredagstacoen

For å få best mulig smak anbefaler jeg å bruke olivenolje av god kvalitet, og liker du maten litt ekstra spicy bytt ut litt av olivenoljen med chiliolje fra Olivers & CO. Jeg har også brukt chilipulver fra O&CO, den har utrolig mye smak uten at den er av den sterkeste typen chilipepper, den kan byttes ut med cayennepepper.

klippfisk til fredagstacoen

klippfisk til fredagstacoen

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)