Sponset innlegg
Klippfisk er kanskje ikke det du forbinder med fredagstacoen, men å bytte ut kjøtt med fisk og skalldyr er helt vanlig i det mexikanske kjøkkenet. Her har jeg laget min vri med klippfisk, og med gode råvarer kan jeg love at denne retten er en smaksbombe som iallfall har blitt en favoritt hos meg.
Klippfisk til fredagstacoen
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
- 250 g utvannet klippfisk, fine biter
- 225 g cherrytomater
- 1 boks hvite bønner
- 1 rød paprika
- 2 vårløk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss koriander
- 2–3 ss jalapeno, syltet
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts parikapulver
- 1–2 ts chilipulver O&CO
- 1/2 ts oregano
- 1/2 dl olivenolje O&CO
Instructions
- Skjær opp alle grønnsakene i biter.
- Bland krydder sammen med olivenolje og vend inn i grønnsakene, bland godt så krydderet blir jevnt fordelt. Ha i en stor ildfast form, vent med å tilsette klippfisken.
- Stek i en forvarmet ovn på 200C grader i 20 minutter. Tilsett klippfisk og stek videre i 15 minutter.
- Server sammen med tortilla, rømme, grovhakket koriander og litt limesaft.
For å få best mulig smak anbefaler jeg å bruke olivenolje av god kvalitet, og liker du maten litt ekstra spicy bytt ut litt av olivenoljen med chiliolje fra Olivers & CO. Jeg har også brukt chilipulver fra O&CO, den har utrolig mye smak uten at den er av den sterkeste typen chilipepper, den kan byttes ut med cayennepepper.