Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Kjøttsuppe med røkt svinekam


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

Nydelig kjøttsuppe laget med røkt svinekam, gulrot, potet, sellerirot, purre og andre sesongens rotgrønnsaker. Perfekt for høstdager. Oppskrift er til ca. 8 porsjoner.


Ingredients

Scale
  • 2 kg røkt svinekam
  • 1 ss pepperkorn
  • 1 laurbærblad
  • Vann til koking av svinekam

Grønnsaker til suppen:

  • 2 gule løk
  • Beregn ca. 1,7-2 kg grønnsaker, som:
    • Gulrot
    • Potet
    • Sellerirot
    • Persillerot
    • Kålrabi
    • Beter
    • Purre
  • 23 terninger kylling- eller kjøttbuljong (fond kan brukes istedenfor)
  • Salt og pepper etter smak.


Instructions

  1. Start med å koke svinekamen. Bruk en stor kasserolle, fyll den med vann slik at svinekamen nesten er dekket. Ha i pepperkorn og laurbærblad.
  2. Kok opp, og senk deretter temperaturen slik at det bare småkoker. La kjøttet trekke i ca. 1,5 time.
  3. Når kjøttet er ferdig, la det avkjøles litt før du skjærer det i terninger og fjerner bein. Sil kraften og sett den til side.
  4. Skrell og skjær grønnsakene i terninger.
  5. Skjær løken i biter og surr den myk og blank i litt olivenolje.
  6. Tilsett resten av grønnsakene i gryten sammen med kjøttkraften. Fyll på mer vann om nødvendig, slik at grønnsakene er dekket. Kok opp, og la suppen småkoke til grønnsakene er møre.
  7. Smak til med salt, pepper og buljong underveis.
  8. Server med flatbrød eller godt brød.

Notes

Oppskriften er til ca 8 store porsjoner. 

Røkt svinekam kan gjerne erstattes med røkt svineknoke. Svineknoke gir en mer salt og dominerende røyksmak. Smak til når du har i kraft hvor mye du vil bruke, bruk heller mer vann om den kraften er for salt.