Description
Nydelig kjøttsuppe laget med røkt svinekam, gulrot, potet, sellerirot, purre og andre sesongens rotgrønnsaker. Perfekt for høstdager. Oppskrift er til ca. 8 porsjoner.
Ingredients
Scale
- 2 kg røkt svinekam
- 1 ss pepperkorn
- 1 laurbærblad
- Vann til koking av svinekam
Grønnsaker til suppen:
- 2 gule løk
- Beregn ca. 1,7-2 kg grønnsaker, som:
- Gulrot
- Potet
- Sellerirot
- Persillerot
- Kålrabi
- Beter
- Purre
- 2–3 terninger kylling- eller kjøttbuljong (fond kan brukes istedenfor)
- Salt og pepper etter smak.
Instructions
- Start med å koke svinekamen. Bruk en stor kasserolle, fyll den med vann slik at svinekamen nesten er dekket. Ha i pepperkorn og laurbærblad.
- Kok opp, og senk deretter temperaturen slik at det bare småkoker. La kjøttet trekke i ca. 1,5 time.
- Når kjøttet er ferdig, la det avkjøles litt før du skjærer det i terninger og fjerner bein. Sil kraften og sett den til side.
- Skrell og skjær grønnsakene i terninger.
- Skjær løken i biter og surr den myk og blank i litt olivenolje.
- Tilsett resten av grønnsakene i gryten sammen med kjøttkraften. Fyll på mer vann om nødvendig, slik at grønnsakene er dekket. Kok opp, og la suppen småkoke til grønnsakene er møre.
- Smak til med salt, pepper og buljong underveis.
- Server med flatbrød eller godt brød.
Notes
Oppskriften er til ca 8 store porsjoner.
Røkt svinekam kan gjerne erstattes med røkt svineknoke. Svineknoke gir en mer salt og dominerende røyksmak. Smak til når du har i kraft hvor mye du vil bruke, bruk heller mer vann om den kraften er for salt.