Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
kjøttsuppe med linser og røkt svineknoke

Kjøttsuppe med linser og røkt svineknoke


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

6-8 porsjoner


Ingredients

Scale

6-8 store porsjoner

  • 1 røkt svineknoke
  • 23 liter vann
  • 3 laurbærblad
  • 1 ts hele pepperkorn
  • 1 liten purreløk
  • 1 persillerot, terninger
  • 3 selleristenger
  • 4 gulrøtter
  • 1/2 kålrot
  • 23 dl røde linser

Instructions

  1. Begynn med å koke svineknoken. Skyll svineknoken i kaldt vann, legg den i en stor kasserolle, dekk den den med vann, ca 2-3 liter. Kok i 2-3 timer til kjøttet løsner fra beinet, ta vare på kraften.
  2. Fjern svor, fett og bein fra svineknoken, skjær kjøttet opp i terninger. Rensk og kjær alle grønnsakene i terninger og purreløken i tynne skiver.
  3. Sil kraften og ha i en stor kasserolle, ca 1,5- 2 liter. Smak om kraften er veldig salt, om den er det kan du holde igjen litt kraft og erstatte det med vann.
  4. Gi kraften et oppkok, ha i alle grønnsakene kok 5 minutter før du tilsetter linsene. Når grønnsakene er nesten gjennomkokt tilsett kjøttet og kok videre til linsene er gjennomkokt.
  5. Smak til med salt og pepper. Server med flatbrød.

Notes

Linsene kan erstattes med potet.