Kjøttsuppe med linser og røkt svineknoke

kjøttsuppe med linser og røkt svineknoke

Varmende betasuppe

En deilig varmende suppe som passer nå i høst. Ved å bruke røkte svineknoke får du en smakfull kraft, som er nydelig sammen med grønnsaker. Jeg liker å koke svineknoke dagen før jeg lager suppen, når kraften er helt kald, får jeg fjernet fettet som samler seg på toppen av kraften, svineknoken er også enklere å renske når den er kald. Jeg har byttet ut potetene med røde linser, de metter godt, er næringsrik og trenger bare en koketid på 10-15 minutter.

kjøttsuppe med linser og røkt svineknoke

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
kjøttsuppe med linser og røkt svineknoke

Kjøttsuppe med linser og røkt svineknoke


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

6-8 porsjoner


Ingredients

Scale

6-8 store porsjoner

  • 1 røkt svineknoke
  • 23 liter vann
  • 3 laurbærblad
  • 1 ts hele pepperkorn
  • 1 liten purreløk
  • 1 persillerot, terninger
  • 3 selleristenger
  • 4 gulrøtter
  • 1/2 kålrot
  • 23 dl røde linser

Instructions

  1. Begynn med å koke svineknoken. Skyll svineknoken i kaldt vann, legg den i en stor kasserolle, dekk den den med vann, ca 2-3 liter. Kok i 2-3 timer til kjøttet løsner fra beinet, ta vare på kraften.
  2. Fjern svor, fett og bein fra svineknoken, skjær kjøttet opp i terninger. Rensk og kjær alle grønnsakene i terninger og purreløken i tynne skiver.
  3. Sil kraften og ha i en stor kasserolle, ca 1,5- 2 liter. Smak om kraften er veldig salt, om den er det kan du holde igjen litt kraft og erstatte det med vann.
  4. Gi kraften et oppkok, ha i alle grønnsakene kok 5 minutter før du tilsetter linsene. Når grønnsakene er nesten gjennomkokt tilsett kjøttet og kok videre til linsene er gjennomkokt.
  5. Smak til med salt og pepper. Server med flatbrød.

Notes

Linsene kan erstattes med potet.

kjøttsuppe med linser og røkt svineknoke

 

kjøttsuppe med linser og røkt svineknoke

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)