Varmende betasuppe
En deilig varmende suppe som passer nå i høst. Ved å bruke røkte svineknoke får du en smakfull kraft, som er nydelig sammen med grønnsaker. Jeg liker å koke svineknoke dagen før jeg lager suppen, når kraften er helt kald, får jeg fjernet fettet som samler seg på toppen av kraften, svineknoken er også enklere å renske når den er kald. Jeg har byttet ut potetene med røde linser, de metter godt, er næringsrik og trenger bare en koketid på 10-15 minutter.
PrintKjøttsuppe med linser og røkt svineknoke
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
6-8 porsjoner
Ingredients
Scale
6-8 store porsjoner
- 1 røkt svineknoke
- 2–3 liter vann
- 3 laurbærblad
- 1 ts hele pepperkorn
- 1 liten purreløk
- 1 persillerot, terninger
- 3 selleristenger
- 4 gulrøtter
- 1/2 kålrot
- 2–3 dl røde linser
Instructions
- Begynn med å koke svineknoken. Skyll svineknoken i kaldt vann, legg den i en stor kasserolle, dekk den den med vann, ca 2-3 liter. Kok i 2-3 timer til kjøttet løsner fra beinet, ta vare på kraften.
- Fjern svor, fett og bein fra svineknoken, skjær kjøttet opp i terninger. Rensk og kjær alle grønnsakene i terninger og purreløken i tynne skiver.
- Sil kraften og ha i en stor kasserolle, ca 1,5- 2 liter. Smak om kraften er veldig salt, om den er det kan du holde igjen litt kraft og erstatte det med vann.
- Gi kraften et oppkok, ha i alle grønnsakene kok 5 minutter før du tilsetter linsene. Når grønnsakene er nesten gjennomkokt tilsett kjøttet og kok videre til linsene er gjennomkokt.
- Smak til med salt og pepper. Server med flatbrød.
Notes
Linsene kan erstattes med potet.