Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kandisert ingefær

Kandisert ingefær


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 250 g rensket ingefær
  • 5 dl vann
  • 200 g sukkerekstra sukker til å rulle ingefærbitene i

Instructions

  1. Rensk ingefæren og skjær den i tynne skiver, ca 1-2 mm tykk
  2. Ha ingefær skivene i en kasserolle med 5 dl vann, kok i 30 minutter.
  3. Sil av vannet, ta vare på 1 dl av vannet ingefæren har kokt i.
  4. Kok ingefæren videre med 1 dl vann og sukker til sukkeret begynner å bli seigt og nesten kokt inn.
  5. Fordel ingefær skivene på en rist og la de tørke litt. Rull de så i en bolle med sukker, gjør dette når de fortsatt er litt klissete da fester sukkeret seg bedre.
  6. La de kandiserte ingefæren tørke over natten, oppbevares luftet glass.

Du trenger ikke rulle ingefæren i sukker, kreves da litt ekstra tørketid.