Pizza med klippfisk

Det har vært matfestival her i Ålesund denne uken, og jeg har vært på kurs å lært mer om klippfisk. Kurset eller kokketeateret som de kaller det, ble hold i de nydelige lokalene til Klippfiskakademiet som holder til ved Atlanterhavsparken her i Ålesund. Der lærte vi om utvanning og filetering av klippfisk, og mange spennende klippfiskretter ble tilberedt foran sultne tilskuere. Jeg ble iallfall inspirert og siden jeg er hekta på pizza for tiden var det helt naturlig å prøve meg på pizza med klippfisk.

2

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizza med klippfisk


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

2 porsjoner


Ingredients

Scale

100150 g klippfisk, utvannet
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olivenolje
56 soltørket tomat
40 g kalamata oliven, uten stein
12 vårløk
ca 100 g ost
34 ss crème fraîche
litt finhakket persille


Instructions

  1. Skjær klippfisken i skiver, finhakk hvitløk, soltørket tomat og oliven.
  2. Ha ingrediensene i en bolle og tilsett olivenoljen, vend forsiktig og marinere i ca. en halv time.
  3. Skjær vårløk i tynne skiver
  4. Smør crème fraîche utover en pizzabunn og dryss over ost og vårløk, tilsett blandingen med klippfisk.
  5. Stek i en forvarmet ovn på 250C grader i 10-12 minutter.
  6. Topp pizzaen med persille før servering.

Notes

Her har jeg brukt en tynn forstekt pizzabunn som trenger mindre steketid en om du bruker en tykkere bunn.

pizza med klippfiskpizza med klippfisk-2

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)