Description
4-6 porsjoner
Ingredients
Scale
- 600 g ferdig utvannet klippfisk, grove biter
- 1/2 dl mild olivenolje
- 1 gul løk, tynne skiver
- 1 stor persillerot (ca. 150 g), terninger
- 1 stor pastinakk (ca. 150 g), terninger
- 1/2 fennikel, tynne skiver
- 3–4 fedd hvitløk, finhakket
- 400 g mandelpotet, små båter
- 1 grønn paprika, terninger
- 1 gul paprika, terninger
- 1 dl hvitvin
- 2 dl vann
- 1 fiskebuljong
- 2 dl føte
- 1 ts gurkemeie
- 1/2–1 ts cayennepepper
- 100 g grønne oliven
- Salt og pepper
- Fersk persille til servering
Instructions
- Skjær opp alle grønnsakene etter anvisning.
- Varm forsiktig opp olivenolje i en stor panne. Tilsett løk, persillerot, pastinakk og fennikel, la det surre i olivenoljen på svak til medium varme i cirka 10 minutter til løken er blitt myk.
- Ha i resten av ingrediensene, vent med å ha i klippfisken. Gi et oppkok og senk temperaturen, tilsett klippfisken, vend den forsiktig inn sammen med de andre ingrediensene. La gryten trekke på svak varme i cirka 30 minutter til potetene er gjennomkokt.
- Smak til med salt og pepper. Server bacalaoen med et dryss av finhakket persille og godt brød.