Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hvit bacalao med rotgrønnsaker

Hvit bacalao med rotgrønnsaker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4-6 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 600 g ferdig utvannet klippfisk, grove biter
  • 1/2 dl mild olivenolje
  • 1 gul løk, tynne skiver
  • 1 stor persillerot (ca. 150 g), terninger
  • 1 stor pastinakk (ca. 150 g), terninger
  • 1/2 fennikel, tynne skiver
  • 34 fedd hvitløk, finhakket
  • 400 g mandelpotet, små båter
  • 1 grønn paprika, terninger
  • 1 gul paprika, terninger
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl vann
  • 1 fiskebuljong
  • 2 dl føte
  • 1 ts gurkemeie
  • 1/21 ts cayennepepper
  • 100 g grønne oliven
  • Salt og pepper
  • Fersk persille til servering

Instructions

  1. Skjær opp alle grønnsakene etter anvisning. 
  2. Varm forsiktig opp olivenolje i en stor panne. Tilsett løk, persillerot, pastinakk og fennikel, la det surre i olivenoljen på svak til medium varme i cirka 10 minutter til løken er blitt myk. 
  3. Ha i resten av ingrediensene, vent med å ha i klippfisken. Gi et oppkok og senk temperaturen, tilsett klippfisken, vend den forsiktig inn sammen med de andre ingrediensene. La gryten trekke på svak varme i cirka 30 minutter til potetene er gjennomkokt.
  4. Smak til med salt og pepper. Server bacalaoen med et dryss av finhakket persille og godt brød.