Dette er en mild og god bacalao med rotgrønnsaker. Den fine gule fargen kommer fra gurkemeie, men har du safran kan det også brukes.
Oppskrift på hvit bacalao med karri
PrintHvit bacalao med rotgrønnsaker
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4-6 porsjoner
Ingredients
Scale
- 600 g ferdig utvannet klippfisk, grove biter
- 1/2 dl mild olivenolje
- 1 gul løk, tynne skiver
- 1 stor persillerot (ca. 150 g), terninger
- 1 stor pastinakk (ca. 150 g), terninger
- 1/2 fennikel, tynne skiver
- 3–4 fedd hvitløk, finhakket
- 400 g mandelpotet, små båter
- 1 grønn paprika, terninger
- 1 gul paprika, terninger
- 1 dl hvitvin
- 2 dl vann
- 1 fiskebuljong
- 2 dl føte
- 1 ts gurkemeie
- 1/2–1 ts cayennepepper
- 100 g grønne oliven
- Salt og pepper
- Fersk persille til servering
Instructions
- Skjær opp alle grønnsakene etter anvisning.
- Varm forsiktig opp olivenolje i en stor panne. Tilsett løk, persillerot, pastinakk og fennikel, la det surre i olivenoljen på svak til medium varme i cirka 10 minutter til løken er blitt myk.
- Ha i resten av ingrediensene, vent med å ha i klippfisken. Gi et oppkok og senk temperaturen, tilsett klippfisken, vend den forsiktig inn sammen med de andre ingrediensene. La gryten trekke på svak varme i cirka 30 minutter til potetene er gjennomkokt.
- Smak til med salt og pepper. Server bacalaoen med et dryss av finhakket persille og godt brød.