Hvit bacalao med rotgrønnsaker

Hvit bacalao med rotgrønnsaker

Dette er en mild og god bacalao med rotgrønnsaker. Den fine gule fargen kommer fra gurkemeie, men har du safran kan det også brukes.

Oppskrift på hvit bacalao med karri

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hvit bacalao med rotgrønnsaker

Hvit bacalao med rotgrønnsaker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4-6 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 600 g ferdig utvannet klippfisk, grove biter
  • 1/2 dl mild olivenolje
  • 1 gul løk, tynne skiver
  • 1 stor persillerot (ca. 150 g), terninger
  • 1 stor pastinakk (ca. 150 g), terninger
  • 1/2 fennikel, tynne skiver
  • 34 fedd hvitløk, finhakket
  • 400 g mandelpotet, små båter
  • 1 grønn paprika, terninger
  • 1 gul paprika, terninger
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl vann
  • 1 fiskebuljong
  • 2 dl føte
  • 1 ts gurkemeie
  • 1/21 ts cayennepepper
  • 100 g grønne oliven
  • Salt og pepper
  • Fersk persille til servering

Instructions

  1. Skjær opp alle grønnsakene etter anvisning. 
  2. Varm forsiktig opp olivenolje i en stor panne. Tilsett løk, persillerot, pastinakk og fennikel, la det surre i olivenoljen på svak til medium varme i cirka 10 minutter til løken er blitt myk. 
  3. Ha i resten av ingrediensene, vent med å ha i klippfisken. Gi et oppkok og senk temperaturen, tilsett klippfisken, vend den forsiktig inn sammen med de andre ingrediensene. La gryten trekke på svak varme i cirka 30 minutter til potetene er gjennomkokt.
  4. Smak til med salt og pepper. Server bacalaoen med et dryss av finhakket persille og godt brød.

 

Hvit bacalao med rotgrønnsakerHvit bacalao med rotgrønnsaker

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)