Hva jeg gjør med tacorester

Fylt paprikaFylt paprika med tacorester med tacorester-5

Fylt paprika

Det blir alltid rester etter fredagstacoen, og av det lager jeg fylt paprika. 

Fylt paprika med tacorester

Jeg forsteker paprikaen før jeg fyller de, da blir de ekstra myke og saftige. 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fylt paprikaFylt paprika med tacorester med tacorester-5

Paprika fylt med tacorester


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 4 paprikaer
  • 1 dl ris
  • 2 dl vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 1/21 rød chili, finhakket
  • 1 fedd hvitløk
  • 100 g kjøttdeig med tacokrydder
  • 1 ss jalapeno, syltet finhakket
  • 1/2 boks mais (liten boks)
  • noen cherrytomater, finhakket
  • 2 ss koriander, finhakket
  • 2 dl revet ost

Instructions

  1. Skjær av toppen på paprikaene og litt av bunnen slik de står støtt.
  2. Ha litt salt på innsiden av paprikaene, forstek de på 220C grader i ca 15 minutter.
  3. Kok risen, følg anvisningen på pakken. Jeg bruker 2 dl vann til 1 dl ris.
  4. Stek løk og chili i olivenolje til løken er blitt myk og blank, tilsett hvitløken på slutten.
  5. Når risen er ferdig, tilsett kjøttdeig (denne har jeg ferdigstekt med tacokrydder), løken, jalapeno, mais, tomat og koriander, smak til om du vil ha litt mer krydder eller salt.
  6. Fyll hver paprika med risblandingen og ha ost på toppen.
  7. Stek videre på 220C grader i ca 15 minutter til osten har blitt gylden.

Fyllet kan varieres alt etter hva man har i kjøleskapet, og er man glad i sterk mat så kjør på med ekstra chili. Server med salsa og rømme.

Fylt paprika med tacorester

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)