Fylt paprika
Det blir alltid rester etter fredagstacoen, og av det lager jeg fylt paprika.
Jeg forsteker paprikaen før jeg fyller de, da blir de ekstra myke og saftige.
Print
Paprika fylt med tacorester
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 4 paprikaer
- 1 dl ris
- 2 dl vann
- 1 ss olivenolje
- 1/2 rødløk, finhakket
- 1/2–1 rød chili, finhakket
- 1 fedd hvitløk
- 100 g kjøttdeig med tacokrydder
- 1 ss jalapeno, syltet finhakket
- 1/2 boks mais (liten boks)
- noen cherrytomater, finhakket
- 2 ss koriander, finhakket
- 2 dl revet ost
Instructions
- Skjær av toppen på paprikaene og litt av bunnen slik de står støtt.
- Ha litt salt på innsiden av paprikaene, forstek de på 220C grader i ca 15 minutter.
- Kok risen, følg anvisningen på pakken. Jeg bruker 2 dl vann til 1 dl ris.
- Stek løk og chili i olivenolje til løken er blitt myk og blank, tilsett hvitløken på slutten.
- Når risen er ferdig, tilsett kjøttdeig (denne har jeg ferdigstekt med tacokrydder), løken, jalapeno, mais, tomat og koriander, smak til om du vil ha litt mer krydder eller salt.
- Fyll hver paprika med risblandingen og ha ost på toppen.
- Stek videre på 220C grader i ca 15 minutter til osten har blitt gylden.
Fyllet kan varieres alt etter hva man har i kjøleskapet, og er man glad i sterk mat så kjør på med ekstra chili. Server med salsa og rømme.