Description
16 horn
Ingredients
Scale
- 500 g hvetemel
- 1/2 pk gjær
- 1 ts kardemomme
- 50 g sukker
- 3,5 dl melk
- 50 g smør
- Fyll:
- 2 epler
- 200 g marsipan
- 50 g smør
- 1 ts kanel
Instructions
- Bland alt det tørre i en bolle.
- Smelt smør i en kasserolle, tilsett melk og varm til 37 grader, bland sammen med det tørre og elt i cirka 10 minutter.
- Dekk til deigen og la den heve i en time.
- Lag fyllet til hornene. Skrell eplene og raspet de med et rivgjern, gjør det samme med marsipan og smøret (smøret bør være kaldt for å kunne raspe det. Bland sammen eple, marsipan og smør med kanel, sett i kjøleskapet.
- Del deigen i to emner og kjevl hver deig ut i en rund sirkel, kjevl til den er 1/2 cm tykk. Del inn i åtte trekanter.
- Ha 1 ss med fyll på hver av trekantene og rull hvert horn med den bredeste delen først.
- Legg hornene på et stekebrett, bruk gjerne bakepapir. La hornene etterheve i en halv time.
- Stek i en forvarmet ovn på 180ºC grader i ca 20 minutter.