Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Horn med marsipan og eplefyll


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

16 horn


Ingredients

Scale
  • 500 g hvetemel
  • 1/2 pk gjær
  • 1 ts kardemomme
  • 50 g sukker
  • 3,5 dl melk
  • 50 g smør
  • Fyll:
  • 2 epler
  • 200 g marsipan
  • 50 g smør
  • 1 ts kanel

Instructions

  1. Bland alt det tørre i en bolle.
  2. Smelt smør i en kasserolle, tilsett melk og varm til 37 grader, bland sammen med det tørre og elt i cirka 10 minutter.
  3. Dekk til deigen og la den heve i en time.
  4. Lag fyllet til hornene. Skrell eplene og raspet de med et rivgjern, gjør det samme med marsipan og smøret (smøret bør være kaldt for å kunne raspe det. Bland sammen eple, marsipan og smør med kanel, sett i kjøleskapet.
  5. Del deigen i to emner og kjevl hver deig ut i en rund sirkel, kjevl til den er 1/2 cm tykk. Del inn i åtte trekanter.
  6. Ha 1 ss med fyll på hver av trekantene og rull hvert horn med den bredeste delen først.
  7. Legg hornene på et stekebrett, bruk gjerne bakepapir. La hornene etterheve i en halv time.
  8. Stek i en forvarmet ovn på 180ºC grader i ca 20 minutter.