Norske epler
Jeg bare elsker norske epler og det er luksus å plukke de rett fra hagen. Her er en oppskrift på søte horn fylt med eple og marsipan, en perfekt balanse mellom søtt og syrlig, akkurat slik jeg liker det.
PrintHorn med marsipan og eplefyll
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
16 horn
Ingredients
Scale
- 500 g hvetemel
- 1/2 pk gjær
- 1 ts kardemomme
- 50 g sukker
- 3,5 dl melk
- 50 g smør
- Fyll:
- 2 epler
- 200 g marsipan
- 50 g smør
- 1 ts kanel
Instructions
- Bland alt det tørre i en bolle.
- Smelt smør i en kasserolle, tilsett melk og varm til 37 grader, bland sammen med det tørre og elt i cirka 10 minutter.
- Dekk til deigen og la den heve i en time.
- Lag fyllet til hornene. Skrell eplene og raspet de med et rivgjern, gjør det samme med marsipan og smøret (smøret bør være kaldt for å kunne raspe det. Bland sammen eple, marsipan og smør med kanel, sett i kjøleskapet.
- Del deigen i to emner og kjevl hver deig ut i en rund sirkel, kjevl til den er 1/2 cm tykk. Del inn i åtte trekanter.
- Ha 1 ss med fyll på hver av trekantene og rull hvert horn med den bredeste delen først.
- Legg hornene på et stekebrett, bruk gjerne bakepapir. La hornene etterheve i en halv time.
- Stek i en forvarmet ovn på 180ºC grader i ca 20 minutter.