Horn med marsipan og eplefyll

Horn med marsipan og eplefyll

Norske epler

Jeg bare elsker norske epler og det er luksus å plukke de rett fra hagen. Her er en oppskrift på søte horn fylt med eple og marsipan, en perfekt balanse mellom søtt og syrlig, akkurat slik jeg liker det.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Horn med marsipan og eplefyll


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

16 horn


Ingredients

Scale
  • 500 g hvetemel
  • 1/2 pk gjær
  • 1 ts kardemomme
  • 50 g sukker
  • 3,5 dl melk
  • 50 g smør
  • Fyll:
  • 2 epler
  • 200 g marsipan
  • 50 g smør
  • 1 ts kanel

Instructions

  1. Bland alt det tørre i en bolle.
  2. Smelt smør i en kasserolle, tilsett melk og varm til 37 grader, bland sammen med det tørre og elt i cirka 10 minutter.
  3. Dekk til deigen og la den heve i en time.
  4. Lag fyllet til hornene. Skrell eplene og raspet de med et rivgjern, gjør det samme med marsipan og smøret (smøret bør være kaldt for å kunne raspe det. Bland sammen eple, marsipan og smør med kanel, sett i kjøleskapet.
  5. Del deigen i to emner og kjevl hver deig ut i en rund sirkel, kjevl til den er 1/2 cm tykk. Del inn i åtte trekanter.
  6. Ha 1 ss med fyll på hver av trekantene og rull hvert horn med den bredeste delen først.
  7. Legg hornene på et stekebrett, bruk gjerne bakepapir. La hornene etterheve i en halv time.
  8. Stek i en forvarmet ovn på 180ºC grader i ca 20 minutter.

 

Horn med marsipan og eplefyll

Horn med marsipan og eplefyllHorn med marsipan og eplefyll

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)