Description
3-4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 1/2 løk, finhakket
- 2 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 1 boks knuste tomater, Mutti
- 1 ss tomatpurre
- 4–5 dl vann
- 1 ss basilikum, finhakket
- 1–2 ss balsamico, vellagret
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts sukker
Instructions
- Stek løk i olivenolje til den er glanset og myk, tilsett hvitløk og surr noen minutter til.
- Tilsett resten av ingrediensene og kok i ca 10 minutter.
- Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt.
- Smak til suppen om den eventuelt trenger mer salt, er den litt syrlig tilsett mer sukker. Om du synest suppen er litt for tykk, tilsett mer vann.
- Server suppen med raspet parmesan og finhakket basilikum.
Notes
Til tomatsuppe synest jeg det er godt å servere brød, kokt pasta eller kokt egg.