Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hjemmelaget tomatsuppe


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

3-4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 1/2 løk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks knuste tomater, Mutti
  • 1 ss tomatpurre
  • 45 dl vann
  • 1 ss basilikum, finhakket
  • 12 ss balsamico, vellagret
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker

Instructions

  1. Stek løk i olivenolje til den er glanset og myk, tilsett hvitløk og surr noen minutter til.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og kok i ca 10 minutter.
  3. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt.
  4. Smak til suppen om den eventuelt trenger mer salt, er den litt syrlig tilsett mer sukker. Om du synest suppen er litt for tykk, tilsett mer vann.
  5. Server suppen med raspet parmesan og finhakket basilikum.

Notes

Til tomatsuppe synest jeg det er godt å servere brød, kokt pasta eller kokt egg.