Tomatsuppe blir ekstra god om du lager den helt fra grunnen av, jo bedre råvarer du bruker, jo bedre blir suppen. Merke Mutti har veldig gode tomatprodukter, jeg kjøper alltid knuste tomater på boks fra Mutti, og tomatpurren på tube er fast inventar i kjøleskapet mitt, den er smaksrik og ikke minst utrolig praktisk å bruke.
PrintHjemmelaget tomatsuppe
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
3-4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 1/2 løk, finhakket
- 2 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 1 boks knuste tomater, Mutti
- 1 ss tomatpurre
- 4–5 dl vann
- 1 ss basilikum, finhakket
- 1–2 ss balsamico, vellagret
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts sukker
Instructions
- Stek løk i olivenolje til den er glanset og myk, tilsett hvitløk og surr noen minutter til.
- Tilsett resten av ingrediensene og kok i ca 10 minutter.
- Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt.
- Smak til suppen om den eventuelt trenger mer salt, er den litt syrlig tilsett mer sukker. Om du synest suppen er litt for tykk, tilsett mer vann.
- Server suppen med raspet parmesan og finhakket basilikum.
Notes
Til tomatsuppe synest jeg det er godt å servere brød, kokt pasta eller kokt egg.