Jeg vet det er mange har et ambivalent forhold til hvitløkspulver, at det er totalt unødvenig. Jeg er egentlig helt enig, men det er en ting der jeg bruker hvitløkspulver og det er i krydderblandinger.
Hvitløkspulver er enkelt å lage, det er i grunn så enkelt som å tørke hvitløk og knuse det. Se hvordan jeg har lager mitt.
Slik lager du hvitløkspulver
Du får et lite glass hvitløkspulver av 6 hele hvitløker.
- Fjern skall og skjær av den harde enden av hvitløksfeddene.
- Hakk hvitløken i små biter, bruk en foodprosessor for å gjøre jobben enklere.
- Fordel hvitløken på et stekebrett og sett inn stekovnen og stek i cirka en time på 100°C.
- Ta ut brettet, om de ikke er helt tørr, la de tørke helt på benken, mine var helt tørre dagen etter.
- Finmal blandingen i en blender, ha over i lufttett glass.
En krydderblanding jeg bruker mye nå som det er grillsesong er dette grillkrydderet, her er det viktig med godt hvitløkspulver.