Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hjemmelaget hamburgerbrød

Hjemmelaget hamburgerbrød


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

8 burgerbrød


Ingredients

Scale
  • 550 g hvetemel
  • 1/2 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 50 g smør
  • 3 dl melk
  • 1 egg
  • sesamfrø
  • egg til pensling
 

Instructions

  1. Bland sammen hvetemel, gjær, sukker og salt.
  2. Smelt smør i en kasserolle og ha i melk, varm opp til 37C grader
  3. Bland melk/smør sammen med det tørre og elt i 5-10 minutter.
  4. Dekk til deigen med plast og la heve i ca en times tid.
  5. Del deigen inn i 8 emner og trill de til boller. Klem de litt flate med hånden eller ved hjelp av et kjevle.
  6. La etterheve 30 minutter, pensle de med pisket egg og strø over sesamfrø.
  7. Stek de på 180C grader i 15-20 minutter til de er gyldne.