Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hjemmelagde vårruller


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

25 stykker.

 


Ingredients

Scale
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g svinekjøttdeig
  • 100 g gulrot
  • 15 g ingefær
  • 23 fedd hvitløk
  • 1/2 gul løk
  • 1 rød chili
  • 2 ss koriander, fersk
  • 4 ss soyasaus
  • 1/2 ts sesamolje
  • 200 g risnudler
  • filodeig
  • Olje til fritering
 

Instructions

  1. Finhakk gulrot, ingefær, hvitløk, løk, chili og koriander slik alt er klart til bruk.
  2. Glans løk i olivenolje i en stor panne, tilsett kjøttdeigen og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Ha i resten av de oppskjærte ingrediensene, soyasaus og sesamolje, stek videre på svak varme i 5-10 minutter. Smak til med salt eventuelt litt mer soyasaus.
  3. I mellomtiden kok opp vann og bløtlegg risnudlene i noen minutter til de er mør, la de renne godt av seg i et dørslag.
  4. Bland risnudlene godt sammmen med kjøttblandingen og nå er fyllet til vårrullene klar til bruk.
  5. Fordel fyllet på filodeigen og brett de sammen, bruk vann på kantene slik at det er en tett vårrull.
  6. Stek de gyldne i varm olje som holder ca 180 grader i ca 2 minutter
  7. Server med sweet chilisaus.