Jeg skal lage vårruller i dag og jeg har funnet frem en av de første oppskriftene jeg publiserte her på bloggen. Det er greit å lage mange vårruller når man først er i gang, de er fine å fryse.
Print
Hjemmelagde vårruller
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
25 stykker.
Ingredients
Scale
- 1 ss olivenolje
- 400 g svinekjøttdeig
- 100 g gulrot
- 15 g ingefær
- 2–3 fedd hvitløk
- 1/2 gul løk
- 1 rød chili
- 2 ss koriander, fersk
- 4 ss soyasaus
- 1/2 ts sesamolje
- 200 g risnudler
- filodeig
- Olje til fritering
Instructions
- Finhakk gulrot, ingefær, hvitløk, løk, chili og koriander slik alt er klart til bruk.
- Glans løk i olivenolje i en stor panne, tilsett kjøttdeigen og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Ha i resten av de oppskjærte ingrediensene, soyasaus og sesamolje, stek videre på svak varme i 5-10 minutter. Smak til med salt eventuelt litt mer soyasaus.
- I mellomtiden kok opp vann og bløtlegg risnudlene i noen minutter til de er mør, la de renne godt av seg i et dørslag.
- Bland risnudlene godt sammmen med kjøttblandingen og nå er fyllet til vårrullene klar til bruk.
- Fordel fyllet på filodeigen og brett de sammen, bruk vann på kantene slik at det er en tett vårrull.
- Stek de gyldne i varm olje som holder ca 180 grader i ca 2 minutter
- Server med sweet chilisaus.