Hjemmelagde vårruller

Vårruller med risnudler

Jeg skal lage vårruller i dag og jeg har funnet frem en av de første oppskriftene jeg publiserte her på bloggen. Det er greit å lage mange vårruller når man først er i gang, de er fine å fryse.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hjemmelagde vårruller


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

25 stykker.

 


Ingredients

Scale
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g svinekjøttdeig
  • 100 g gulrot
  • 15 g ingefær
  • 23 fedd hvitløk
  • 1/2 gul løk
  • 1 rød chili
  • 2 ss koriander, fersk
  • 4 ss soyasaus
  • 1/2 ts sesamolje
  • 200 g risnudler
  • filodeig
  • Olje til fritering
 

Instructions

  1. Finhakk gulrot, ingefær, hvitløk, løk, chili og koriander slik alt er klart til bruk.
  2. Glans løk i olivenolje i en stor panne, tilsett kjøttdeigen og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Ha i resten av de oppskjærte ingrediensene, soyasaus og sesamolje, stek videre på svak varme i 5-10 minutter. Smak til med salt eventuelt litt mer soyasaus.
  3. I mellomtiden kok opp vann og bløtlegg risnudlene i noen minutter til de er mør, la de renne godt av seg i et dørslag.
  4. Bland risnudlene godt sammmen med kjøttblandingen og nå er fyllet til vårrullene klar til bruk.
  5. Fordel fyllet på filodeigen og brett de sammen, bruk vann på kantene slik at det er en tett vårrull.
  6. Stek de gyldne i varm olje som holder ca 180 grader i ca 2 minutter
  7. Server med sweet chilisaus.

Vårruller med risnudler

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)