Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 2 ss olivenolje
- 1 liten gul løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 450 g gulrot (5–6 gulrøtter)
- 1 boks hermetiske paprika
- 8 dl vann
- 2 terninger med kylling eller grønnsaksbuljong (kyllingfond kan også brukes)
- 1 stor neve basilikum, finhakket
- 1/2 ts cayennepepper
- 1 ts paprikapulver
- 1/4 røykt paprikapulver
- 1 dl fløte
Instructions
- Skrell gulrøttene og skjær de opp i grove biter.
- Varm opp olivenolje i en stor kasserolle, tilsett løk og surr den til den blir myk.
- Ha i hvitløk og gulrot surr noen minutter før du tilsetter paprika og vann sammen med buljongterningene, sett på lokk og kok til gulroten er helt mør.
- Tilsett basilikum, krydder og fløte, bruk en stavmikser for å blade ingrediensene til en jevn og glatt suppe.
- Smak til suppen om den trenger mer salt eller mer krydder.
Notes
Røykt paprikapulver er viktig for at suppen skal bli ekstra smakfull, det er lite som skal til, smak til suppen om du vil ha mer en det jeg har her i oppskriften.