Varmende suppe
Er ikke fargen på denne suppen bare helt fantastisk?! Denne suppen er mild, men har masse smak og skikkelig deilig på en kald vinterdag. Vil du ha suppen litt sterk og hot, kan du tilsette mer chili i selve suppen, eller gjøre som meg toppe suppen med Oliviers & Co sin chiliolje og chilipulver.
PrintGulrot- og paprikasuppe
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
- 2 ss olivenolje
- 1 liten gul løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 450 g gulrot (5–6 gulrøtter)
- 1 boks hermetiske paprika
- 8 dl vann
- 2 terninger med kylling eller grønnsaksbuljong (kyllingfond kan også brukes)
- 1 stor neve basilikum, finhakket
- 1/2 ts cayennepepper
- 1 ts paprikapulver
- 1/4 røykt paprikapulver
- 1 dl fløte
Instructions
- Skrell gulrøttene og skjær de opp i grove biter.
- Varm opp olivenolje i en stor kasserolle, tilsett løk og surr den til den blir myk.
- Ha i hvitløk og gulrot surr noen minutter før du tilsetter paprika og vann sammen med buljongterningene, sett på lokk og kok til gulroten er helt mør.
- Tilsett basilikum, krydder og fløte, bruk en stavmikser for å blade ingrediensene til en jevn og glatt suppe.
- Smak til suppen om den trenger mer salt eller mer krydder.
Notes
Røykt paprikapulver er viktig for at suppen skal bli ekstra smakfull, det er lite som skal til, smak til suppen om du vil ha mer en det jeg har her i oppskriften.
Synest det er ekstra godt å toppe suppen med litt ekstra basilikum, ristede pinjekjerne og raspet parmesan.