Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Grove polarbrød med chiafrø

Grove polarbrød med chiafrø


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

12 store brød


Ingredients

Scale
  • 400 g samalt hvetemel, grovt
  • 400 g hvetemel
  • 150 g rugmel, fint
  • 4 ss chiafrø
  • 12 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 100 g smør
  • 5 dl melk
  • 2 dl vann
  • mel til utbaking

Instructions

  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle
  2. Smelt smør i en kasserolle, tilsett mel og vann. Varm opp til 37°C, ha sammen med de tørre ingrediensen.
  3. Elt deigen godt, minst 5 minutter. Deigen er litt løs det fordi at chiafrøene kommer til å svelle under heving.
  4. Dekk til deigen, hev i en time.
  5. Ha litt mel på benken, både under og over deigen. Del deigen i 12 emner. Ha litt mel på hvert emne før du former den rund, klem eller kjevl den flat, tykkelsen bør være 1/2-1 cm tykk.
  6. Prikk noen hull i brødene med en gaffel eller en noe spist. La brødene etterheve 15-30 minutter.
  7. Stek i en forvarmet ovn på 225ºC i 10-12 minutter. La de avkjøle på rist.