Description
12 store brød
Ingredients
Scale
- 400 g samalt hvetemel, grovt
- 400 g hvetemel
- 150 g rugmel, fint
- 4 ss chiafrø
- 1–2 ss sukker
- 1 ts salt
- 1/2 pk tørrgjær
- 100 g smør
- 5 dl melk
- 2 dl vann
- mel til utbaking
Instructions
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle
- Smelt smør i en kasserolle, tilsett mel og vann. Varm opp til 37°C, ha sammen med de tørre ingrediensen.
- Elt deigen godt, minst 5 minutter. Deigen er litt løs det fordi at chiafrøene kommer til å svelle under heving.
- Dekk til deigen, hev i en time.
- Ha litt mel på benken, både under og over deigen. Del deigen i 12 emner. Ha litt mel på hvert emne før du former den rund, klem eller kjevl den flat, tykkelsen bør være 1/2-1 cm tykk.
- Prikk noen hull i brødene med en gaffel eller en noe spist. La brødene etterheve 15-30 minutter.
- Stek i en forvarmet ovn på 225ºC i 10-12 minutter. La de avkjøle på rist.