Grove polarbrød med chiafrø

Grove polarbrød med chiafrø

Perfekt til matpakken

Neste gang du skal bake brød, må du prøve å lage polarbrød. Med grovt mel og chiafrø får du brød som metter skikkelig, de er også kjekt å ha i fryseren da de tiner fort. Her finner du min oppskriften på 12 store polarbrød.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Grove polarbrød med chiafrø

Grove polarbrød med chiafrø


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

12 store brød


Ingredients

Scale
  • 400 g samalt hvetemel, grovt
  • 400 g hvetemel
  • 150 g rugmel, fint
  • 4 ss chiafrø
  • 12 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 100 g smør
  • 5 dl melk
  • 2 dl vann
  • mel til utbaking

Instructions

  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle
  2. Smelt smør i en kasserolle, tilsett mel og vann. Varm opp til 37°C, ha sammen med de tørre ingrediensen.
  3. Elt deigen godt, minst 5 minutter. Deigen er litt løs det fordi at chiafrøene kommer til å svelle under heving.
  4. Dekk til deigen, hev i en time.
  5. Ha litt mel på benken, både under og over deigen. Del deigen i 12 emner. Ha litt mel på hvert emne før du former den rund, klem eller kjevl den flat, tykkelsen bør være 1/2-1 cm tykk.
  6. Prikk noen hull i brødene med en gaffel eller en noe spist. La brødene etterheve 15-30 minutter.
  7. Stek i en forvarmet ovn på 225ºC i 10-12 minutter. La de avkjøle på rist.

Grove polarbrød med chiafrøGrove polarbrød med chiafrø

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)