Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 2 stenger selleri
- 2 små gule løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 laurbærblad
- 5 ss olivenolje
- 3 pk kikerter, ferdig utvannet
- 8–9 dl vann
- 1 sitron, skallet
- 1/2 ts rosmarin, tørket
- 1 ts oregano, tørket
- 1–1,5 ss grønnsaksbuljong
- Saften av ca 1/2 sitron
- Salt og pepper
Instructions
- Finhakk selleri, løk og hvitløk, ha i en stor gryte sammen med olivenolje og laurbærblad. Surr på medium varme til løken og sellerien er blitt mør.
- Hell vannet av kikertene og skyll de godt.
- Ha kikerter, finrevet sitronskall, vann, urter og buljong i gryten. Gi vannet et oppkok, senk temperaturen la suppen småkoke på medium til lav varme i 15-20 minutter.
- Om du ønsker suppen skal bli litt fyldigere kan du ta ut 1/3 av suppen og kjøre den glatt i en blender eller med stavmikser. Ha tilbake i suppen, juster med litt mer vann om suppen er for tykk.
- Smak til suppen med sitronsaft, salt og pepper. Om suppen blir for syrlig, tilsett litt sukker.
- Server med noen dråper god olivenolje og noen sitronskiver.
Notes
Om du ønsker kan du også tilsette 2 gulrøtter, det vil gjør suppen ekstra smakfull.