Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gresk kikertesuppe med sitron


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 2 stenger selleri
  • 2 små gule løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 laurbærblad
  • 5 ss olivenolje
  • 3 pk kikerter, ferdig utvannet
  • 89 dl vann
  • 1 sitron, skallet
  • 1/2 ts rosmarin, tørket
  • 1 ts oregano, tørket
  • 11,5 ss grønnsaksbuljong
  • Saften av ca 1/2 sitron
  • Salt og pepper

Instructions

  1. Finhakk selleri, løk og hvitløk, ha i en stor gryte sammen med olivenolje og laurbærblad. Surr på medium varme til løken og sellerien er blitt mør.
  2. Hell vannet av kikertene og skyll de godt. 
  3. Ha kikerter, finrevet sitronskall, vann, urter og buljong i gryten. Gi vannet et oppkok, senk temperaturen la suppen småkoke på medium til lav varme i 15-20 minutter. 
  4. Om du ønsker suppen skal bli litt fyldigere kan du ta ut 1/3 av suppen og kjøre den glatt i en blender eller med stavmikser. Ha tilbake i suppen, juster med litt mer vann om suppen er for tykk. 
  5. Smak til suppen med sitronsaft, salt og pepper. Om suppen blir for syrlig, tilsett litt sukker. 
  6. Server med noen dråper god olivenolje og noen sitronskiver. 

Notes

Om du ønsker kan du også tilsette 2 gulrøtter, det vil gjør suppen ekstra smakfull.