Ingredients
Scale
- 1 dl quinoa
- 2 dl vann
- 2 dl forskjellige nøtter
- 1 dl solsikkekjerner
- 1/2 dl gresskarkjerner
- 3 ss sitronolje, eller god olivenolje
- 1,5 ss honning
- 1 ts kanel
- en liten klype salt
Instructions
- Begynn med å koke quinao, jeg koker den på samme måte som jeg koker ris. Ha vann og quinoa i en kasserolle med lokk, kok opp og senk tempraturen, la småkoke i ca. 12 minutter. Sett til sides slik den får avkjøle seg.
- Grovhakk nøtter og bland sammen med resten av ingrediensene, når quinoaen er litt avkjølt ha den i og bland godt.
- Fordel frø og nøtteblandingen på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Stek i en forvarmet ovn på 150°C i ca 45. minutter. Rør i blandingen hvert 10 minutt, på denne måten slipper du ut dampen som dannes i ovnen og blandingen blir jevnere stekt.
- Granolaen er ferdig når den er gylden og du ser quinoaen er blitt tørr og sprø, ha den over på lufttett glass når den er helt kald.