Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
granola med quinoa

Granola med quinoa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  • 2 dl forskjellige nøtter
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1/2 dl gresskarkjerner
  • 3 ss sitronolje, eller god olivenolje
  • 1,5 ss honning
  • 1 ts kanel
  • en liten klype salt

Instructions

  1. Begynn med å koke quinao, jeg koker den på samme måte som jeg koker ris. Ha vann og quinoa i en kasserolle med lokk, kok opp og senk tempraturen, la småkoke i ca. 12 minutter. Sett til sides slik den får avkjøle seg. 
  2. Grovhakk nøtter og bland sammen med resten av ingrediensene, når quinoaen er litt avkjølt ha den i og bland godt. 
  3. Fordel frø og nøtteblandingen på et stekebrett dekket med bakepapir. 
  4. Stek i en forvarmet ovn på 150°C i ca 45. minutter. Rør i blandingen hvert 10 minutt, på denne måten slipper du ut dampen som dannes i ovnen og blandingen blir jevnere stekt.  
  5. Granolaen er ferdig når den er gylden og du ser quinoaen er blitt tørr og sprø, ha den over på lufttett glass når den er helt kald.