Ingredients
Scale
- 1 dl quinoa
- 2 dl vann
- liten klype salt
- 2 ss kokosolje
- 1–2 ss honning
- klype salt
- 4 ss chiafrø
- 3 ss gresskarkjerne
- 3 ss solsikkekjerne
- 3 dl nøtter, grovhakket
- 1/2 Sitron, saften
Instructions
- Begynn med å koke quinao, kok den på samme måte som du koker ris. Ha vann, quinoa og litt salt i en kasserolle med lokk, kok opp og senk temperaturen, la småkoke i ca. 12 minutter.
- Bland inn kokosolje og honning i quinoaen mens den enda er varm.
- Grovhakk nøtter. Bland sammen alle ingrediensene.
- Fordel quinoablandingen på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i en forvarmet ovn på 150°C i 45-60 minutter.
- Rør i blandingen hvert 10 minutt, på denne måten slipper du ut dampen som dannes i ovnen og blandingen blir jevnere stekt.
Granolaen er ferdig når den er gylden og du ser quinoaen er blitt tørr og sprø. Ha den over på tett glass når den er helt kald.