Granola med quinoa

Den beste frokost granola

Denne granolaen lager jeg igjen og igjen, den er så god! Til granolaen har jeg gresk yoghurt, toppet med litt ekstra lønnesirup. Quinoaen koker jeg først før jeg så steker den sammen med nøtter og diverse frø, litt sitronsaft gir en mild smak av noe friskt og syrlig.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Granola med quinoa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  • liten klype salt
  • 2 ss kokosolje
  • 12 ss honning
  • klype salt
  • 4 ss chiafrø
  • 3 ss gresskarkjerne
  • 3 ss solsikkekjerne
  • 3 dl nøtter, grovhakket
  • 1/2 Sitron, saften


Instructions

  1. Begynn med å koke quinao, kok den på samme måte som du koker ris. Ha vann, quinoa og litt salt i en kasserolle med lokk, kok opp og senk temperaturen, la småkoke i ca. 12 minutter. 
  2. Bland inn kokosolje og honning i quinoaen mens den enda er varm.
  3. Grovhakk nøtter. Bland sammen alle ingrediensene.  
  4. Fordel quinoablandingen på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i en forvarmet ovn på 150°C i  45-60 minutter.
  5. Rør i blandingen hvert 10 minutt, på denne måten slipper du ut dampen som dannes i ovnen og blandingen blir jevnere stekt.  
    Granolaen er ferdig når den er gylden og du ser quinoaen er blitt tørr og sprø. Ha den over på tett glass når den er helt kald.

Det finnes forskjellige typer quinoa, den finnes hvitt, rød og sort quinoa. I denne oppskriften har her brukt den røde typen, men det er for det meste den hvite typen som selges i dagligvare butikker.

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)