Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
fiskesuppe med kokos og reker

Fiskesuppe med kokos og reker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale

Kraft av rekeskall

  • 3 ss olivenolje
  • Rekeskall av 1 kg reker
  • 1 gulrot
  • 1 liten løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stor tomat
  • 8 dl vann

Fiskesuppe med kokos og reker

  • 50 g smør
  • 1 liten løk
  • 15 g fersk ingefær
  • 1 rød chili, finhakket uten frø
  • 4 ss mel
  • 7 dl rekekraft
  • 2 stk gulrot, små terninger
  • 1,5 dl kokosmelk, liten boks
  • 1,5 dl fløte
  • 1 liten torskefilet
  • reker, rensket
  • saften av 1/2 sitron
  • Salt

Instructions

Rekekraft:

  1. Rensk og skjær grønnsakene i grove biter.
  2. Surr rekeskallet i olivenoljen noen minutter.
  3. Ha i resten av ingrediensene og surr videre noen minutter til før du har i vann.
  4. La det små koke i 20 minutter.
  5. Sil av slik du har igjen med en fin og ren kraft.

Fiskesuppe med kokos og reker:

  1. Smelt smør og ha i finhakket løk, chili og ingefær, surr på middels varme til løken er glanset og mørt.
  2. Ha i mel og rør kraftig til en jevn blanding, ha i rekekraft og kok opp. Senk tempraturen og la det småkoke i ca 10 minutter.
  3. Ha i gulrotterningene, kokosmelk og fløte, kok på svak varme i 10-15 minutter.
  4. Skjær torskefileten i passe små biter, la de trekke noen minutter i suppen før servering.
  5. Smak til med salt og sitronsaft.
  6. Server suppen med reke på toppen og eventuelt chiliolje.