Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
finnbiff

Finnbiff med en god skvett rødvin


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 400500 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 1/2 gul løk, finhakket
  • 150 g aromasopp, skiver
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl vann
  • 1 ss kalvefond
  • 5 einebær, knuste
  • 2 dl creme fraiche
  • 25 g brunost (23 skiver)
  • salt og pepper
  • melk

Instructions

  1. Stek kjøttet til det begynner å få litt farge. Sett ned varmen litt, tilsett løk og sopp, surr sammen med kjøttet til løken begynner å bli mør.
  2. Ha i rødvin og vann, kok i 10 minutter.
  3. Tilsett kalvefond, einebær, creme fraiche og brunost. Rør godt og kok videre i 5 minutter, smak til med salt og pepper.
  4. Om gryten er litt tykk kan du du tilsette litt melk til ønsket konsistens.

Notes

Server med kokte poteter eller potetmos, og grønnsaker som gulrot, brokkoli og rosenkål. Et must til denne retten er rørt tyttebær eller ripsgele.