Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 400–500 g reinsdyrskav
- 2 ss smør
- 1/2 gul løk, finhakket
- 150 g aromasopp, skiver
- 1 dl rødvin
- 1 dl vann
- 1 ss kalvefond
- 5 einebær, knuste
- 2 dl creme fraiche
- 25 g brunost (2–3 skiver)
- salt og pepper
- melk
Instructions
- Stek kjøttet til det begynner å få litt farge. Sett ned varmen litt, tilsett løk og sopp, surr sammen med kjøttet til løken begynner å bli mør.
- Ha i rødvin og vann, kok i 10 minutter.
- Tilsett kalvefond, einebær, creme fraiche og brunost. Rør godt og kok videre i 5 minutter, smak til med salt og pepper.
- Om gryten er litt tykk kan du du tilsette litt melk til ønsket konsistens.
Notes
Server med kokte poteter eller potetmos, og grønnsaker som gulrot, brokkoli og rosenkål. Et must til denne retten er rørt tyttebær eller ripsgele.