Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fine rugkjeks


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale

50 g smør
3 dl melk
1/2 pk gjær
1 ts salt
200 g samalt rug, finmalt
350 g hvetemel
12 ss brunt sukker


Instructions

  1. Ha alt det tørre i en bolle.
  2. Smelt smør i en kasserolle, tilsett melk.
  3. Bland alt sammen og elt godt ca 5 minutter, dekk til bollen og la deigen hvile i 30 minutter.
  4. Del deigen i 4 emner og kjevl ut så tynn du greier. Bruke et pizzahjul for å dele opp deigen i den størrelsen og formen du ønsker.
  5. Stek kjeksen i 5-8 minutter på 225 C grader, jo tynnere, jo fortere blir de stekt.