Ost, kjeks og gjerne med vin til er vinner når det gjelder kosemat, og enda bedre om kjeksen er hjemmelaget. Her er en enkel oppskrift på rugkjeks, om det blir mye kjeks er den fin å oppbevare i en kakeboks. Den er også god på frokostbordet med litt smør og brunost på.
PrintFine rugkjeks
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
50 g smør
3 dl melk
1/2 pk gjær
1 ts salt
200 g samalt rug, finmalt
350 g hvetemel
1–2 ss brunt sukker
Instructions
- Ha alt det tørre i en bolle.
- Smelt smør i en kasserolle, tilsett melk.
- Bland alt sammen og elt godt ca 5 minutter, dekk til bollen og la deigen hvile i 30 minutter.
- Del deigen i 4 emner og kjevl ut så tynn du greier. Bruke et pizzahjul for å dele opp deigen i den størrelsen og formen du ønsker.
- Stek kjeksen i 5-8 minutter på 225 C grader, jo tynnere, jo fortere blir de stekt.