Fine rugkjeks

Fine rugkjeksOst, kjeks og gjerne med vin til er vinner når det gjelder kosemat, og enda bedre om kjeksen er hjemmelaget. Her er en enkel oppskrift på rugkjeks, om det blir mye kjeks er den fin å oppbevare i en kakeboks. Den er også god på frokostbordet med litt smør og brunost på.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fine rugkjeks


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale

50 g smør
3 dl melk
1/2 pk gjær
1 ts salt
200 g samalt rug, finmalt
350 g hvetemel
12 ss brunt sukker


Instructions

  1. Ha alt det tørre i en bolle.
  2. Smelt smør i en kasserolle, tilsett melk.
  3. Bland alt sammen og elt godt ca 5 minutter, dekk til bollen og la deigen hvile i 30 minutter.
  4. Del deigen i 4 emner og kjevl ut så tynn du greier. Bruke et pizzahjul for å dele opp deigen i den størrelsen og formen du ønsker.
  5. Stek kjeksen i 5-8 minutter på 225 C grader, jo tynnere, jo fortere blir de stekt.

 

Fine rugkjeks

Fine rugkjeks

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)