Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fårikål Norsk tradisjonsmat

Fårikål


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 2 ts salt
  • 1,5-2 ss hel sort pepper
  • 3 dl vann
 

Instructions

  1. Fjern det ytterste laget på hodekålen og del den inn i store båter.
  2. Gni hvert kjøttstykke med salt slik saltet blir jevnt fordelt på kjøttet.
  3. Finn fram en stor kasserolle og begynn med å legge et lag med kjøtt i bunnen, strå over litt pepper og legg kål over, legg kjøtt, kål og pepper lagvis, tilsett vann til slutt, sett på lokk
  4. Gi et oppkok og senk så temperaturen, la fårikålen trekke på lav varme i ca 2,5 time til du ser kjøttet begynner å løsne fra beinet.
  5. Om man ønsker en litt tykkere saus kan man drysse litt mel mellom hvert lag med kjøtt og kål.