Fårikål

Fårikål Norsk tradisjonsmat

Norsk tradisjonsmat

I dag er det fårikålens dag, den faller på siste torsdag i september, og jeg har fått skikkelig godt lammekjøtt fra Dalen kjøttvarer, for skal man lage fårikål må man ha skikkelig kjøtt! Tenk at så få ingredienser kan gi et så godt måltid, alt du trenger er fårekjøtt, hodekål, vann, pepper og salt.

Slik lager du fårikål

Alle kan få til å lage fårikål, alt du trenger er gode ingredienser og litt tålmodighet. Her har jeg laget den på tradisjonelt vis selv om jeg har synest at det virker  spennende å prøve ut nye oppskrifter der man tilsetter hvitløk, chili og øl for å nevne noe, men det får jeg prøve ut senere.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fårikål Norsk tradisjonsmat

Fårikål


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 2 ts salt
  • 1,5-2 ss hel sort pepper
  • 3 dl vann
 

Instructions

  1. Fjern det ytterste laget på hodekålen og del den inn i store båter.
  2. Gni hvert kjøttstykke med salt slik saltet blir jevnt fordelt på kjøttet.
  3. Finn fram en stor kasserolle og begynn med å legge et lag med kjøtt i bunnen, strå over litt pepper og legg kål over, legg kjøtt, kål og pepper lagvis, tilsett vann til slutt, sett på lokk
  4. Gi et oppkok og senk så temperaturen, la fårikålen trekke på lav varme i ca 2,5 time til du ser kjøttet begynner å løsne fra beinet.
  5. Om man ønsker en litt tykkere saus kan man drysse litt mel mellom hvert lag med kjøtt og kål.

Fårikål Norsk tradisjonsmatFårikål Norsk tradisjonsmat

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)