Norsk tradisjonsmat
I dag er det fårikålens dag, den faller på siste torsdag i september, og jeg har fått skikkelig godt lammekjøtt fra Dalen kjøttvarer, for skal man lage fårikål må man ha skikkelig kjøtt! Tenk at så få ingredienser kan gi et så godt måltid, alt du trenger er fårekjøtt, hodekål, vann, pepper og salt.
Slik lager du fårikål
Alle kan få til å lage fårikål, alt du trenger er gode ingredienser og litt tålmodighet. Her har jeg laget den på tradisjonelt vis selv om jeg har synest at det virker spennende å prøve ut nye oppskrifter der man tilsetter hvitløk, chili og øl for å nevne noe, men det får jeg prøve ut senere.
PrintFårikål
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
- 1,5 kg fårikålkjøtt
- 1,5 kg hodekål
- 2 ts salt
- 1,5-2 ss hel sort pepper
- 3 dl vann
Instructions
- Fjern det ytterste laget på hodekålen og del den inn i store båter.
- Gni hvert kjøttstykke med salt slik saltet blir jevnt fordelt på kjøttet.
- Finn fram en stor kasserolle og begynn med å legge et lag med kjøtt i bunnen, strå over litt pepper og legg kål over, legg kjøtt, kål og pepper lagvis, tilsett vann til slutt, sett på lokk
- Gi et oppkok og senk så temperaturen, la fårikålen trekke på lav varme i ca 2,5 time til du ser kjøttet begynner å løsne fra beinet.
- Om man ønsker en litt tykkere saus kan man drysse litt mel mellom hvert lag med kjøtt og kål.