Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Enkel kjøttgryte

Enkel kjøttgryte


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 800 g oksekjøtt, høyrygg eller ytrefilet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 søtpotet 350 g, terninger
  • 1 gul løk, grove biter
  • 1 rød løk, grove biter
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 paprika, grove biter
  • 2 ss tomatpurre
  • 1 dl rødvin
  • 1,5 dl vann
  • 1 ss Worcestersaus
  • 1 ts oregano
  • 1 ts salt, smak til med mer
  • 1/2 ts pepper
  • 2 grener fersk rosmarin
 

Instructions

  1. Skjær opp kjøttet opp i grove biter. Skjær opp grønnsakene.
  2. Finn fram en stor gryte med lokk. stek kjøttet med olivenolje, gjør det i flere omganger og ha alt i gryten.
  3. Tilsett resten av ingrediensene, bland litt sammen og legg rosmarin grenene på toppen, gi et oppkok før du har på lokk og setter den i stekovnen.
  4. La gryten stå i en forvarmet stekovn på 125C grader i ca 3 timer.
  5. Fjern rosmarin kvistene før servering.
  6. Server med hjemmelaget potetstappe.