Enkel kjøttgryte

Enkel kjøttgryte

Denne gryten lager nesten seg selv, det eneste du trenger å gjøre er å brune noe godt kjøtt og skjære opp grønnsaker. Alt skal oppi en gryte, på med lokk og inn i stekovnen, og noen timer senere har man en deilig varmende kjøttgryte. 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Enkel kjøttgryte

Enkel kjøttgryte


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 800 g oksekjøtt, høyrygg eller ytrefilet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 søtpotet 350 g, terninger
  • 1 gul løk, grove biter
  • 1 rød løk, grove biter
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 paprika, grove biter
  • 2 ss tomatpurre
  • 1 dl rødvin
  • 1,5 dl vann
  • 1 ss Worcestersaus
  • 1 ts oregano
  • 1 ts salt, smak til med mer
  • 1/2 ts pepper
  • 2 grener fersk rosmarin
 

Instructions

  1. Skjær opp kjøttet opp i grove biter. Skjær opp grønnsakene.
  2. Finn fram en stor gryte med lokk. stek kjøttet med olivenolje, gjør det i flere omganger og ha alt i gryten.
  3. Tilsett resten av ingrediensene, bland litt sammen og legg rosmarin grenene på toppen, gi et oppkok før du har på lokk og setter den i stekovnen.
  4. La gryten stå i en forvarmet stekovn på 125C grader i ca 3 timer.
  5. Fjern rosmarin kvistene før servering.
  6. Server med hjemmelaget potetstappe.

Enkel kjøttgryte

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)