Description
3-4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 1–2 ss olivenolje
- 1/2 gul løk, finhakket
- 1 stor blomkål
- 5–6 dl vann
- 2 ts karripulver
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 ss kyllingfond eller en grønnskasbuljong
- 1,5 dl fløte
- 1/4–1/2 ts salt
Instructions
- Start med å vaske og rensk blomkålen, skjær den i grove biter.
- Finhakk løk, ha i en stor kasserolle sammen olivenolje, surr løken i oljen til den er myk og mør.
- Tilsett blomkål og vann, kok under lokk til blomkålen er mør.
- Ha karri, gurkemeie, fond/buljong og fløte. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen helt glatt.
- Tilsett mer vann om suppen er for tykk, mak til med salt og kok suppen videre noen minutter.
- Server med litt ekstra finhakket rå blomkål og sesamfrø.