Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
blomkålsuppe med karri

Enkel blomkålsuppe med karri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

3-4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 12 ss olivenolje
  • 1/2 gul løk, finhakket
  • 1 stor blomkål
  • 56 dl vann
  • 2 ts karripulver
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 ss kyllingfond eller en grønnskasbuljong
  • 1,5 dl fløte
  • 1/41/2 ts salt

Instructions

  1. Start med å vaske og rensk blomkålen, skjær den i grove biter.
  2. Finhakk løk, ha i en stor kasserolle sammen olivenolje, surr løken i oljen til den er myk og mør.
  3. Tilsett blomkål og vann, kok under lokk til blomkålen er mør.
  4. Ha karri, gurkemeie, fond/buljong og fløte. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen helt glatt.
  5. Tilsett mer vann om suppen er for tykk, mak til med salt og kok suppen videre noen minutter.
  6. Server med litt ekstra finhakket rå blomkål og sesamfrø.