Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
eltefritt rugbrød med valnøtt

Eltefritt rugbrød med valnøtter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

1 brød


Ingredients

Scale
  • 5 dl vann
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 12 ss brunt sukker
  • 150 g sammalt rug, fint
  • 200 g sammalt rug, grovt
  • 100 g hvetemel
  • 25 g linfrø
  • 100 g valnøtter, grovhakket

Instructions

  1. Bland sammen vann og gjær i en stor bakebolle, la gjæren svelle noen minutter.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen til alt er godt blandet, deigen skal være litt løs.
  3. Dekk til bollen med plast og la den heve 10 -20 timer.
  4. Ha bakepapir i en brødform, ha deigen i formen, siden deigen er litt løs bruke gjerne en slikkepott for å fordele deigen i formen.
  5. Når brødet er på plass i brødformen, dekk den til og la den heve ca. 1-2 timer.
  6. Stek brødet i en forvarmet ovn på 200C grader i ca. 50 minutter.
  7. Avkjøl på en rist.