Eltefritt rugbrød med valnøtter

eltefritt rugbrød med valnøttRugbrød er etter mine smak det beste brødet til gravlaks, sjekk ut min forrige bloggpost der jeg har laget rødbetgravet laks.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
eltefritt rugbrød med valnøtt

Eltefritt rugbrød med valnøtter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

1 brød


Ingredients

Scale
  • 5 dl vann
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 12 ss brunt sukker
  • 150 g sammalt rug, fint
  • 200 g sammalt rug, grovt
  • 100 g hvetemel
  • 25 g linfrø
  • 100 g valnøtter, grovhakket

Instructions

  1. Bland sammen vann og gjær i en stor bakebolle, la gjæren svelle noen minutter.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen til alt er godt blandet, deigen skal være litt løs.
  3. Dekk til bollen med plast og la den heve 10 -20 timer.
  4. Ha bakepapir i en brødform, ha deigen i formen, siden deigen er litt løs bruke gjerne en slikkepott for å fordele deigen i formen.
  5. Når brødet er på plass i brødformen, dekk den til og la den heve ca. 1-2 timer.
  6. Stek brødet i en forvarmet ovn på 200C grader i ca. 50 minutter.
  7. Avkjøl på en rist.

 

eltefritt rugbrød med valnøtt

Strø gjerne over litt ekstra finhakket valnøtter og solsikkekjerner på toppen av brødet før du steker det.

eltefritt rugbrød med valnøtteltefritt rugbrød med valnøtt

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)