Rugbrød er etter mine smak det beste brødet til gravlaks, sjekk ut min forrige bloggpost der jeg har laget rødbetgravet laks.
PrintEltefritt rugbrød med valnøtter
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
1 brød
Ingredients
Scale
- 5 dl vann
- 1/2 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 1–2 ss brunt sukker
- 150 g sammalt rug, fint
- 200 g sammalt rug, grovt
- 100 g hvetemel
- 25 g linfrø
- 100 g valnøtter, grovhakket
Instructions
- Bland sammen vann og gjær i en stor bakebolle, la gjæren svelle noen minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen til alt er godt blandet, deigen skal være litt løs.
- Dekk til bollen med plast og la den heve 10 -20 timer.
- Ha bakepapir i en brødform, ha deigen i formen, siden deigen er litt løs bruke gjerne en slikkepott for å fordele deigen i formen.
- Når brødet er på plass i brødformen, dekk den til og la den heve ca. 1-2 timer.
- Stek brødet i en forvarmet ovn på 200C grader i ca. 50 minutter.
- Avkjøl på en rist.
Strø gjerne over litt ekstra finhakket valnøtter og solsikkekjerner på toppen av brødet før du steker det.