Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
eltefritt frokostbrød

Eltefritt frokostbrød


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

1 brød


Ingredients

Scale
  • 5 dl vann, lunket
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 50 g havregryn
  • 50 g linfrø, knust
  • 50 g chiafrø
  • 25 g solsikkekjerner
  • 25 g gresskarkjerner
  • 125 g sammalt hvete, fin
  • 250 g hvetemel

Instructions

  1. Ha vann, gjær og sukker i en stor bakebolle, la gjæren svelle noen minutter.
  2. Mål opp og tilsett resten av ingrediensene, rør til alt er blandet, deigen skal være litt bløt.
  3. Dekk over og la deigen heve en time.
  4. Smør en stor brødform og ha deigen oppi. Etterhev deigen i 30 minutter.
  5. Sett formen inn i kald ovn, sett ovnen på 225° og stek brødet i 50 minutter.
  6. Ta brødet ut av formen og la det avkjøle seg på en rist.