Eltefritt frokostbrød

eltefritt frokostbrød

Tror dette brødet er noe av det beste jeg har laget! Eltefritt brød er perfekt om du vil ha hjemmelaget brød med minst mulig arbeid.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
eltefritt frokostbrød

Eltefritt frokostbrød


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

1 brød


Ingredients

Scale
  • 5 dl vann, lunket
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 50 g havregryn
  • 50 g linfrø, knust
  • 50 g chiafrø
  • 25 g solsikkekjerner
  • 25 g gresskarkjerner
  • 125 g sammalt hvete, fin
  • 250 g hvetemel

Instructions

  1. Ha vann, gjær og sukker i en stor bakebolle, la gjæren svelle noen minutter.
  2. Mål opp og tilsett resten av ingrediensene, rør til alt er blandet, deigen skal være litt bløt.
  3. Dekk over og la deigen heve en time.
  4. Smør en stor brødform og ha deigen oppi. Etterhev deigen i 30 minutter.
  5. Sett formen inn i kald ovn, sett ovnen på 225° og stek brødet i 50 minutter.
  6. Ta brødet ut av formen og la det avkjøle seg på en rist.

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)