Tror dette brødet er noe av det beste jeg har laget! Eltefritt brød er perfekt om du vil ha hjemmelaget brød med minst mulig arbeid.
PrintEltefritt frokostbrød
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
1 brød
Ingredients
Scale
- 5 dl vann, lunket
- 1/2 pk tørrgjær
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 50 g havregryn
- 50 g linfrø, knust
- 50 g chiafrø
- 25 g solsikkekjerner
- 25 g gresskarkjerner
- 125 g sammalt hvete, fin
- 250 g hvetemel
Instructions
- Ha vann, gjær og sukker i en stor bakebolle, la gjæren svelle noen minutter.
- Mål opp og tilsett resten av ingrediensene, rør til alt er blandet, deigen skal være litt bløt.
- Dekk over og la deigen heve en time.
- Smør en stor brødform og ha deigen oppi. Etterhev deigen i 30 minutter.
- Sett formen inn i kald ovn, sett ovnen på 225° og stek brødet i 50 minutter.
- Ta brødet ut av formen og la det avkjøle seg på en rist.