Description
Ca. 36 dumplings
Ingredients
Scale
- 300 g aromasopp, finhakket
- 1 pk kikerter (380g), finhakket
- 4 vårløk, tynne skiver
- 2 ss ingefær, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss olje
- 1 ss sesamolje
- 2 ss soyasaus
- 4 ss koriander, finhakket
- 1 ts akasiehonning
- Gyozapapir
- Olje til steking av gyosaene.
Dippsaus
- Saften av 1/2 lime
- 4 ss soyasaus
- 4 ss riseddik
- 1/2–1 ts akasiehonning
- 1 ss finhakket koriander
- chilifrø
Instructions
- Skjær opp ingrediensene etter anvisning.
- Stek fyllet sammen med olje i 2-3 minutter, tilsett sesamolje, soyasaus og akasiehonning stek videre noen minutter. Smak til om du trenger mer soyasaus, bland inn koriander, la fyllet avkjøle litt.
- Legg gyozapapir på benken, ha 1 toppet teskje soppfyll på midten av papiret. Stryk litt vann rundt kanten og brett papiret i to over fyllet, klem sammen slik det blir helt tett skjøt. Lag små rynker lags kanten. Legg de ferdige på et bakepapir og dekk til de ferdige gyozaene slik de ikke blir tørre før steking.
- Varm opp olje i en stor stekepanne, ha gyozaene i pannen, plasser de slik de ikke er borti hverandre. Stek til bunnen av gyozaen er gylden på farge.
- Ha 1/2 dl vann i pannen og sett på lokk, la de dampe i 3 minutter.
- Lag dippsaus. Bland sammen ingrediensene, smak til hvor mye honning du trenger.
- Fordel dressingen i porsjonsskåler, topp med finhakket koriander og chilifrø.