Gyoza dumplings med sopp- og vårløk

Gyoza dumplings med sopp og vårløk

Gyoza er den japanske varianten av dumplings. Om du ikke har smakt gyoza må du prøve det! Jeg synest de er morsom å lage og ikke så vanskelig heller. Den tynne deigen som fyllet er pakket inn i er ganske enkelt å lage selv men tar litt tid. Her har jeg tatt den enkleste utveien å kjøpt ferdige fra en asia butikk. Fyllet kan du variere i det uendelig, her har jeg laget en vegetarvariant med fyll av sopp og vårløk.

Gyoza dumplings med sopp og vårløk

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
dumplings med sopp og vårløk

Gyoza dumplings med sopp- og vårløk


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

Ca. 36 dumplings


Ingredients

Scale
  • 300 g aromasopp, finhakket
  • 1 pk kikerter (380g), finhakket
  • 4 vårløk, tynne skiver
  • 2 ss ingefær, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss olje
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 4 ss koriander, finhakket
  • 1 ts akasiehonning
  • Gyozapapir
  • Olje til steking av gyosaene.

Dippsaus

  • Saften av 1/2 lime
  • 4 ss soyasaus
  • 4 ss riseddik
  • 1/21 ts akasiehonning
  • 1 ss finhakket koriander
  • chilifrø

Instructions

  1. Skjær opp ingrediensene etter anvisning.
  2. Stek fyllet sammen med olje i 2-3 minutter, tilsett sesamolje, soyasaus og akasiehonning stek videre noen minutter. Smak til om du trenger mer soyasaus, bland inn koriander, la fyllet avkjøle litt.
  3. Legg gyozapapir på benken, ha 1 toppet teskje soppfyll på midten av papiret. Stryk litt vann rundt kanten og brett papiret i to over fyllet, klem sammen slik det blir helt tett skjøt. Lag små rynker lags kanten. Legg de ferdige på et bakepapir og dekk til de ferdige gyozaene slik de ikke blir tørre før steking.
  4. Varm opp olje i en stor stekepanne, ha gyozaene i pannen, plasser de slik de ikke er borti hverandre. Stek til bunnen av gyozaen er gylden på farge.
  5. Ha 1/2 dl vann i pannen og sett på lokk, la de dampe i 3 minutter.
  6. Lag dippsaus. Bland sammen ingrediensene, smak til hvor mye honning du trenger.
  7. Fordel dressingen i porsjonsskåler, topp med finhakket koriander og chilifrø.

 

Gyoza dumplings med sopp og vårløkGyoza dumplings med sopp og vårløk

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)